Dornmetoden är en alternativ holistisk behandling. Den utvecklades av tysken Dieter Dorn och han fick sin kunskap av lokalbefolkningen i Alpregionen där han bodde.

Det är en metod som utan knak och brak kan korrigera benlängdsskillnad, snett/roterat bäcken och felställda kotor. Man jobbar med hjälp av lätt rörelse och tryck, vilket gör att du som tar emot behandlingen har kontroll och närsomhelst kan säga stopp om något inte känns bra. Det är en säker och effektiv behandlingsmetod. Man får sedan metoder för att kunna behandla sig själv så att behandlingen håller i sig fram till nästa besök så att man inte behöver börja om från början.

Den är väldigt bra att använda för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem (dock ej diskbråck). När leder, bäcken och ryggrad justeras på detta sätt blir det fritt flöde för nervsystemet att jobba optimalt ut till alla delar av kroppen, även organen, och musklerna kan slappna av när de inte längre ligger i spänn pga. snedställning i skelettet. 

Om behov finns använder jag Dornmetoden i mina andra behandlingar för bästa resultat.

Behandlingen börjar ofta med att man tittar om det finns skillnader i benlängd. Enligt Dieter Dorn har de flesta av oss mer eller mindre skillnader i benlängd. Har man en benlängdsskillnad kommer det att påverka bäckenet och sedan vidare upp i ryggraden. Jämför ett bygge med dåligt byggd grund.

Ryggraden har via nerverna kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom Dornmetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering i området runt kotorna i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

Dornmetoden jämförs ofta med osteopati eftersom osteopati är en skonsam justeringsmetod. Metoden inkluderar även element från Kinesisk medicin, som meridianlära. Pga. detta kan den åstadkomma väldigt bra resultat jämfört med om man t.ex. bara masserar.

Jag finner metoden väldigt effektiv och är väldigt glad att jag hittat detta verktyg för att ytterligare kunna hjälpa där massagen inte räcker till.