Människor kommer vanligen till mig för att de har ont någonstans eller känner sig spända eller stressade, har sömnbesvär eller andra besvär som kan vara svåra att sätta fingret på. Man kan ha ett nytt besvär eller ett gammalt sedan 10-tals år. Ibland vill man bara ha lite lugn och ro och tid för sig själv.

Här nedan har jag listat några av alla de besvär som jag kan behandla samt vilken eller vilka metoder som jag har funnit, utifrån erfarenhet, ger bäst resultat.
Antal behandlingar för att bli besvärsfri så snabbt som möjligt varierar från person till person. Alla är olika och har olika liv med olika typer av påfrestningar och behöver därför olika antal behandlingar. Det är du som avgör när du tycker att du mår bra. Jag kommer att rekommendera dig hur många behandlingar jag tror att du behöver utifrån min erfarenhet, för att du så snabbt som möjligt ska bli besvärsfri. Ibland rekommenderar jag även andra behandlingar hos andra personer som jag tror kan hjälpa dig.

Jag använder mig av olika massagetekniker, akupunktur enligt kinesisk medicin, medicinsk laser samt koppning i mina behandlingar. Beroende på besvärets art använder jag antingen en, två eller alla behandlingsformerna. Mitt mål är att du så snabbt som möjligt ska bli besvärsfri.

De metoder jag jobbar med har jag först själv fått behandling med för egna besvär och sedan utbildat mig i då jag fått bra hjälp och blivit besvärsfri.

Vi börjar alltid med att prata om vad du behöver hjälp med och utifrån det så bestäms behandlingen i samråd med dig och vad jag rekommenderar.

En vanlig fråga: Jag har besvär med det här och det här, och haft det i många år, men då är det väl ingen idé att bara gå en gång?
Svar: Både ja och nej. Har man ett långvarigt besvär är det klart att kanske en behandling inte hjälper mot det långvariga besväret. Oftast behövs en behandlingsplan utformad just för dig och då ger det bra resultat. Men man vet aldrig och det kan ju vara skönt att bara ge sig själv lite egentid. Och en behandling är bättre än ingen. Då märker man dessutom om det är något som skulle kunna hjälpa dig att bli besvärsfri om du har möjlighet att gå flera gånger.

Allergi mot pollen

Akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper mot allergi. Genom att stärka kroppen och balansera energiflödet så kommer man kunna lindra allergin eller helt få bort den. Det bästa är att starta innan allergisäsongen börjar, även om motivationen inte är så stor just då, men då kommer man att få en lindrigare allergisäsong med mindre medicinering. Man kan även börja mitt i säsongen för att lindra besvären. Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper man kroppen att försvara sig mot invasionen av pollen och inte överreagera med kliande och rinnande ögon och näsa.
Är du trött på att ha ett helt batteri hemma med läkemedel som ändå inte fullt ut hjälper, då ska du absolut prova akupunktur.

Tid: 45 minuter första besöket, om bara allergi-besvär ska behandlas räcker det med 30 minuter följande behandlingar.

Artros

Artros är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd som orsakar mycket smärta och oro. Forskning visar att Medicinsk laser fungerar utmärkt på inflammatoriska tillstånd. Det gör att smärtan klingar av så att man kan utföra sina övningar och få en bättre vardag och klara av sin träning. Dock så läker inte medicinska lasern artrosen men värken försvinner i de flesta fall. Gärna i kombination med akupunktur.
Antal behandlingar: 1-2 gånger i en vecka, sedan 1 gång per vecka tills det känns bättre. Man behöver underhållsbehandling var 4:e till var 5:e vecka för att inte smärtan ska bli för svår igen. Sedan får man förhoppningsvis en operation.

Tid: Första besöket 45-60 minuter beroende på omfattningen av värken. Ofta får man även ont på andra ställen för att man spänner sig eller kompenserar för att man haltar. Då kan jag även behandla de områdena med massage eller medicinsk laser.

Benhinneinflammation

En kombination av Medicinsk laser, massage och akupunktur för snabbast läkning. Beroende på hur smärtsamt och inflammerat det är kanske bara medicinsk laser och akupunktur i början. När det gör mindre ont och den värsta inflammationen lagt sig kan man börja massera också för att mjuka upp muskler och bindväv.

Tid: 45 minuter

Domningar/pirr/stickningar i fingrar och händer

Domningar, pirr och stickningar i händer och fingrar beror oftast på inklämda nerver. Nerverna som går ut i armarna och händerna kommer från nacken. Besväret kan orsakas av allt från klämd disk i nacken som trycker på nerverna till spända muskler i nacke, axlar, bröstmuskler, rygg och armar som trycker på nerverna.
Jag brukar få bra resultat med massage när det rör sig om spända muskler som orsak till besväret. Om det är ett inflammatoriskt tillstånd hjälper även  medicinsk laser och akupunktur. Jag använder gärna alla tre metoderna för att behandlingen inte ska göra så ont och för ett bra och hållbart resultat. Är man rädd för nålar går det såklart att välja bort akupunkturen.
Att träna och stretcha och tänka på sin hållning hjälper musklerna att hålla sig smidiga så att de inte trycker på nerver.

Tid: 45-60 minuter

Eksem/klåda

Akupunktur och medicinsk laser hjälper mot eksem och klåda. Under tiden nålarna sitter i så kan man behandla eksemet med laser.
Klåda kan vara kopplat till eksemet eller så har man bara klåda. Klådan kan vara diffus eller sitta på ett specifikt ställe. Akupunktur enligt kinesisk medicin balanserar energiflödet så att klådan försvinner.
Rekommenderat antal behandlingar eksem: 2 gånger i veckan i 2-3 veckor, sedan en gång per vecka för att sedan tunnas ut till färre och färre behandlingar tills besvären är borta.

Tid: 45 minuter första besöket, sedan kan 30 minuter räcka beroende på omfattningen av eksemet.

Endometrios

Vid studier har man sett att Medicinsk Laser är en effektiv metod för att lindra smärta, minska sammanväxningar av endometrioshärdar och förbättra livskvaliteten hos kvinnor med endometrios. Gärna i kombination med akupunktur enligt kinesisk medicin för bättre och mer hållbart resultat.
Antal behandlingar: 1 gång per vecka i upp till tre månader, kanske kortare när man lägger till akupunktur. Det är individuellt hur många behandlingar som behövs. Resultatet är inte bestående utan underhållsbehandling behövs troligen.

Tid: 45 minuter

Fibromyalgi

Studier visar att patienter som fick Medicinsk laser visade signifikant större förbättring i deras smärthetsgrad, trötthet, stelhet, depression och ångest än de som fick placebolaser. Med träning blev det ännu bättre resultat. Lägg gärna även till akupunktur enligt kinesisk medicin för att balansera energiflödet och stödja kroppen till att bättre läka sig själv. Medicinsk laser och akupunktur enligt kinesisk medicin fungerar väldigt bra för att minska inflammatoriska smärttillstånd tillstånd i kroppen. samt smärta som flyttar runt. Vid behandling av fibromyalgi gäller det att inte ge upp, det kommer att bli bättre.

Tid: 60 minuter

Graviditet

När du är gravid kan du komma till mig på gravidmassage. Du kan komma i hela din graviditet. Jag är specialutbildad i gravidmassage och anpassar massagen till de olika veckorna i din graviditet. Massagen är avslappnande och behandlande. Du kan få hjälp med spända muskler som orsakar värk, bättre cirkulation, lugn och ro. Du ligger på en specialanpassad kudde.
Tid: 60 minuter

Ofrivillig barnlöshet kan ha många orsaker. Har du svårt att bli gravid och läkarna finner ingen orsak till varför det inte går att bli gravid? Då kan det vara värt ett försök med akupunktur enligt kinesisk medicin. Det behöver finnas en balans i kroppens reproduktionssystem för att man ska kunna bli gravid enligt kinesisk medicin. Behandlingen går ut på att balansera reproduktionssystemet och att stärka kroppen generellt samt skapa ett överskott av energi.
Tid: 45 minuter

Gynekologiska besvär

Mensvärk, PMS, vestibulit är besvär jag behandlat med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin. Akupunktur fungerar bra mot mensvärk och PMS. Enligt kinesisk medicin beror gynekologiska besvär såsom PMS och värk på blockeringar i energiflödet. Genom att balansera flödet brukar man komma till rätta med besvären. Med akupunktur kan man behandla när som helst under menscykeln.

Vestibulit är ett smärtsamt tillstånd. Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin och medicinsk laser så hjälper man musklerna att slappna av succesivt och förbättring uppstår. Det hjälper även om du haft det i flera år.

Tid: 45 minuter

Huvudvärk/migrän

Huvudvärk och migrän kan bero av väldigt många orsaker. Om huvudvärken är av en ovanlig karaktär som man inte känner igen eller kommer plötsligt ska man alltid uppsöka läkare för att utreda orsaken. Om de inte hittar något rekommenderar jag starkt akupunktur enligt kinesisk medicin i kombination med massage. Massagen tar bort muskelspänningar och akupunkturen jobbar på att balansera kroppen på ett djupare plan, det som orsakar huvudvärken och migränen.

Tid: 45-60 minuter

Hälseneinflammation

Medicinsk laser fungerar utmärkt på hälseneskador. I kombination med akupunktur enligt kinesisk medicin och massage går läkningen ännu fortare. Det kan ta lite tid att bli av med beroende på hur mycket man belastar hälsenan till vardags samt hur länge man haft hälseneinflammationen. Ju längre man väntar med behandling desto längre tid tar det att bli bra. (Jag talar av egen erfarenhet). Ju längre tiden går desto mindre elastisk och mer "knölig" och hård blir hälsenan. Det behandlingen gör är att göra senan smidig igen, minska svullnad, inflammation och ärrbildning, samt ta bort värk.

Tid: 45 minuter

Hälsporre/plantarfascit

Hälsporre/plantarfascit är ett tråkigt besvär att drabbas av som ofta tar lång tid att läka, ofta över ett år, och gör väldigt ont. Med behandling med medicinsk laser i kombination med massage och gärna även akupunktur enligt kinesisk medicin så går läkningen på halva tiden. Man behöver ofta behandla både foten samt vaden.
Antal behandlingar: Gärna 1-2 gånger i veckan i 2-3 veckor. Sedan 1 gång per vecka tills besväret är borta. Ofta har man gått med det ett tag och då tar det längre tid. Fötterna får dessutom aldrig vila om man står och går hela dagarna. Då behöver man även överväga personligt gjutna fotinlägg för snabbare läkning och avlastning av plantarfascian.

Tid: 45 minuter första gången sedan eventuellt 30 minuter.

Immunförsvaret

Stress, för lite sömn, dålig kost, för lite träning är några faktorer som påverkar immunförsvaret till det sämre. Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin stärker men kroppens immunförsvar, lugnar ner stress-systemet och hjälper kroppen att stärka sig själv och att lättare stå emot virus och bakterier från att få fäste i kroppen. Ihop med att man ändrar sin livsstil om man inte sover och äter optimalt samt stressar för mycket. Kombineras gärna med massage om man också har muskelspänningar.

Tid: 45 minuter

Ischias

”Äkta” ischias beror på att en nerv är inklämd i nedre delen av ryggen. Det kan vara orsakat av en diskbuktning, diskbrock eller låsning i ryggradens kotor. Då kan man behöva uppsöka en naprapat eller kiropraktor. Är det diskbrock vill man gärna ha det bekräftat med röntgen innan behandling.
”Falsk” Ischias beror också på inklämda nerver men är orsakade av att musklerna är spända och trycker på nerverna så att de strålar ner i sätet eller ner i benen. Då brukar det hjälpa bra med massage. Om det har blivit ett väldigt smärtsamt tillstånd använder jag även medicinsk laser och/eller akupunktur för att minska smärtan och få musklerna att slappna av.

Tid: 45-60 minuter

Krypningar i benen

Akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper mot krypningar i benen. När man får balans på energiflödet brukar krypningarna upphöra.

Tid: 45 minuter

Ledvärk

Ledvärk kan vara ett inflammatoriskt tillstånd. Medicinsk laser fungerar utmärkt på ledvärk och gärna i kombination med akupunktur enligt kinesisk medicin för då blir det ännu bättre. Har man även spända muskler kan man överväga massage för att släppa på spänningar som kan orsaka värk. Men det avgörs från fall till fall beroende på hur mycket inflammation man har i kroppen.

Tid: 45 - 60 minuter

Magbesvär

Magbesvär kan orsakas av många olika saker och man bör alltid utreda orsaken hos en läkare. Om de inte hittar något och man upplever klump i magen-känsla, lös i magen, hård i magen, magkatarr, illamående så kan det vara orsakat av stress och oro.
När man balanserar energiflödet med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin brukar det hjälpa bra och ge en bättre mer harmonisk känsla i magen och mer lugn och ro i sinnet.

Tid: 45 minuter

Muskelskador/sträckningar

Det är så trist att skada sig och att inte kunna utföra sin träning ordentligt, att ha ont och behöva vila från träningen. Muskelskador som läker ger ärrbildning i vävnaden vilket gör att skadan hela tiden lättare dras upp igen om man inte behandlar den.
Medicinsk laser hjälper fantastiskt mot sträckningar, muskelskador, stukningar mm. Läkningstiden halveras, smärtan försvinner, ärrbildning motverkas och musklerna syresätts. Medicinsk laser i kombination med massage och/eller akupunktur beroende på skadans art.
Antal behandlingar: varierar från person till person

Tid: 45-60 minuter

Muskelvärk/spänningar i axlar, nacke, ländrygg, ben, armar

Spänningar och ont i musklerna kan komma av ensidigt arbete, för mycket eller för lite träning, träningsvärk, skador, förslitningar, mm. Massage hjälper mot muskelspänningar som ger värk i muskler och spänningshuvudvärk. Massage hjälper också bra mot värk runt höften och värk i ländryggen. Massage sätter fart på blodcirkulationen och mjukar upp musklerna.
Massage passar bra för detta ändamål.
Medicinsk laser syresätter cellerna och kommer 4-6 cm ner i muskelvävnaden där djupare spänningar sitter. Medicinsk laser känns inte alls och kan vara ett alternativ jag i samråd med dig kan lägga till för att det ska göra mindre ont under behandlingen och ge ett ännu bättre resultat samt minska inflammatoriska tillstånd i musklerna.
Akupunktur enligt kinesisk medicin i kombination med massagen hjälper på en djupare nivå i musklerna eftersom att akupunkturen hjälper kroppen att slappna av genom att påverka nervsystemet till att slappna av bl.a.
Så beroende på vad du gillar kan du välja enbart massage eller så kombinerar jag med fler behandlingsmetoder beroende på hur mycket muskelspänningar  du har och på vad du föredrar, samt om du kanske även har andra besvär där akupunkturen och/eller lasern kan hjälpa bättre än massagen.
Att träna och stretcha hjälper musklerna att hålla sig smidiga så att de inte orsakar värk eller trycker på nerver.
Antal behandlingar: En gång om året till mer regelbundet. Alternativen är många och beror på dina besvär. Om du kommer första gången ser jag gärna att du bokar en uppföljande behandling om du haft långvariga besvär. Det är för att jag ska kunna följa upp och behandla klart om jag inte hann med första besöket. Men det är såklart valfritt. Har man haft värk länge kan olika kroppar reagera olika på behandling. Därför är det bra att göra återbesök så att du blir bra och värken försvinner.

Tid: 30, 45, 60 minuter

Stress

En del upplever att massage hjälper mot stress. Akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper definitivt mot stress. Akupunkturen lugnar kroppen och sinnet och hjälper kroppen att återhämta sig själv på ett mer långsiktigt plan. Akupunkturen hjälper kroppen att slappna av genom att påverka bl.a. nervsystemet till att slappna av. Akupunktur enligt kinesisk medicin jobbar med att balansera kroppens energisystem och bygga upp kroppens energireserver.

Tid: 45-60 minuter

Svullen/ödem

Svullnad och ödem kan bero på många olika orsaker. Det kan alltid vara bra att utreda orsaken hos en läkare. Om de inte hittar något fel och svullnaden kvarstår kan det hjälpa med Medicinsk laser och akupunktur i kombination. De två tillsammans sätter fart på de olika cirkulations-systemen i hela kroppen. När kroppen kommer i balans kan den lättare göra sig av med överflödig vätska.

Tid: 45 - 60 minuter

Sömnbesvär

Sömnbesvär kan ha många orsaker och ibland vet man inte varför kroppen inte sover när det är meningen att vi ska sova. Man kan ha svårt att somna eller så vaknar man hela tiden. Ibland vaknar man alltid vid samma tidpunkt och kan inte somna om igen. Fastän man är trött så kan man inte stänga ögonen eller så vill man bara sova hela tiden. Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin så balanserar man energiflödet i kroppen. Man hjälper kroppen att hitta tillbaka till sin sömnrytm och att finna ett lugn. Olika sömnproblem har olika orsaker vilket jag tar hänsyn till i behandlingen. Ibland lägger jag även till massage om man är väldigt spänd för att hjälpa kroppen att slappna av. I överenskommelse med dig.

Tid: 45 minuter

Tennisarmbåge/musarm

Det är ofta ett smärtsamt inflammatoriskt tillstånd som orsakats av spända muskler. Man vill inte gå med det för länge utan behandla det så att det går över så fort som möjligt. Ofta går man för länge med sin värk och då tar det längre tid att bli av med det.
Medicinsk laser är utmärkt för inflammatoriska tillstånd. Även akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper och snabbar på förloppet. Är musklerna mycket tighta och spända i armen så masserar jag även musklerna om det går beroende på graden av inflammation. Träning och stretchning av underarmens muskler är också viktigt.

Tid: första besöket 45 minuter

Utbrändhet/utmattning

Vid utbrändhet/utmattning kan man få en mängd olika symptom bl.a. en stor trötthet, sömnbesvär och vardagslivet fungerar inte längre. Det blir en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur med många korta sjukskrivningar.
Behandling med akupunktur enligt kinesisk medicin fokuserar på att bygga upp kroppens energiresurser. Den hjälper även nervsystemet att komma till ro och signalera vila så att kroppen får en chans att återhämta sig snabbare. I kombination med massage och/eller medicinsk laser om man dessutom har värk och spända muskler eller inflammatoriska tillstånd i muskler och leder.

Tid: 45-60 minuter