Benhinne- inflammation

Att gå på hårda golv i dåligt dämpade skor, överträna, sporter med mycket hopp som dans och gymnastik kan ge benhinneinflammation. Musklerna i vaderna har blivit överansträngda och spända vilket tillslut orsakar ett inflammatoriskt tillstånd i vaderna som gör ont.
Behandlingen syftar till att få musklerna mjuka och elastiska samt minska värk och inflammation.

Jag behandlar med en kombination av Medicinsk laser, massage och akupunktur för snabbast läkning. Man behöver en period undvika det som orsakar benhinneinflammationen. 

Tid: 45 minuter

Hälsene- inflammation

Medicinsk laser och akupunktur enligt kinesisk medicin fungerar utmärkt på hälseneskador. Behandlingen syftar till att göra hälsenan mjuk och elastisk samt ta bort värk, ärrvävnad och inflammation. Man masserar även med fördel upp vaderna.

Det kan ta lite tid att bli av med beroende på hur mycket man belastar hälsenan till vardags samt hur länge man haft hälseneinflammationen.

Att bara vila sig fri från en hälseneinflammation kan i sällsynta fall gå bra. Är man en aktiv person så rekommenderar jag behandling för att inte behöva dras med en stel och halvond hälsena i flera år. Ju snabbare behandling desto snabbare blir man bra. (Själv gick jag i flera år med vad jag trodde var kronisk hälseneinflammation. När jag väl provade akupunktur under min utbildning så blev hälsenan succesivt helt bra).

Tid: 45 minuter

Hälsporre / plantarfascit

Hälsporre/plantarfascit är ett tråkigt besvär att drabbas av som ofta tar lång tid att läka, ofta över ett år, och gör väldigt ont. Det gör mest ont när man ska gå efter att ha sovit eller suttit länge. Det betyder att det är ett inflammatoriskt tillstånd. Det gör mindre ont när det är bra cirkulation och man rört sig ett tag. När man är i vila återkommer värken.

Behandling med medicinsk laser i kombination med massage och gärna även akupunktur enligt kinesisk medicin så går läkningen på halva tiden. Man behöver ofta behandla både foten samt vaden. Det behandlingen gör är att mjuka upp plantarfarcian och öka cirkulationen i vävnaden, stimmulera immunförsvaret att komma dit så att det sker en läkning i plantarfarcian. 

Ju längre man väntar med behandling desto längre tid tar det att bli bra.

Fötterna får aldrig vila om man står och går hela dagarna. Då behöver man även överväga personligt gjutna fotinlägg för snabbare läkning och avlastning av plantarfascian. Det är även bra att gå i mjuka gympaskor innomhus och inte barfota.

Tid: 45 minuter första gången sedan eventuellt 30 minuter.

Tennis- & musarm

Det är ofta ett smärtsamt inflammatoriskt tillstånd som orsakats av spända muskler i underarmarna. En låg belastning under lång tid, som att alltid lyfta tunga pärmar med en arm, kan ge symtomet, eller högintensiv överbelastning i början av t.ex. golfsäsongen.

Man vill behandla så fort som möjligt så att det går över så fort som möjligt. Ofta går man för länge med sin värk och då kan det ta längre tid att bli av med det.

Medicinsk laser är utmärkt för inflammatoriska tillstånd. Även akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper och snabbar på förloppet. Är musklerna mycket tighta och spända i underarmen så masserar jag även musklerna om det går beroende på graden av inflammation.

Träning och stretchning av underarmens muskler är också viktigt.

Tid: första besöket 45 minuter